Toiletten

Blogs

Card image

Praat eens met personen die u vervoert over energie

Ook als je personen vervoert kan je deze persoon energie laten besparen. Probeer de personen die u vervoert eens bewust te maken van het feit dat zij zeer gemakkelijk kunnen overstappen van energieleverancier. Aangezien het voertuig waar u personen mee vervoert waarschijnlijk in de toekomst elektrisch gaat zijn of al is, zou energie een mooi onderwerp zijn om het over te hebben.

De voordelen van een overstap naar een nieuw energiebedrijf

Jaarlijks stapt ongeveer 1 op de 5 huishoudens in Nederland over naar een nieuw energiebedrijf. Easyswitch is een van de vergelijkers die alle energie aanbieders voor u op een rijtje zet. Door de liberalisering van de energiemarkt stunten aanbieders met hun prijzen en heb je bovendien veel meer keuze in de soort energie die je geleverd wilt krijgen. De prijs is voor de meeste mensen het belangrijkste argument om over te stappen naar een ander bedrijf. Maar ook de steeds betere beschikbaarheid van groene energie voor een goed tarief is een belangrijke reden. Bij de energiemarkt zien we dat het vrijgeven ervan heeft geleiden tot een betere service en scherpe prijzen. Als je wilt overstappen naar een nieuw bedrijf krijg je een aanzienlijke welkomstkorting. En bovendien worden de details van de overstap over het algemeen voor je geregeld. Veel besparing voor een kleine moeite dus. Zakelijke energie vergelijken kan ook een optie zijn voor u.

Waarom is het voordelig om over te stappen naar een nieuw energiebedrijf

Dat heeft te maken met drie factoren.
1. Door de hogere concurrentie stappen er steeds meer aanbieders in de markt. Daardoor worden de prijzen scherper, en ondanks de stijgende energieprijzen bespaar je relatief meer als je bij een nieuwe leverancier gas en licht gaat afnemen.
2. Ten tweede sluiten de meeste Nederlanders een jaarcontract af voor hun gas en stroom. Zo een jaarcontract is in het eerste jaar prijstechnisch gezien gunstig. Daarna wordt het over het algemeen stilzwijgend omgezet in een contract met variabele tarieven, die dan hoger liggen. Daarom is het verstandiger om bij een nieuwe aanbieder een nieuw contract vaste tarieven aan te gaan.
3. Ten derde gelden er hoge voordelen en kortingen voor mensen die bij een nieuw bedrijf klant worden. Bedrijven geven deze voordelen in de vorm van een welkomstkorting of een cashback. Er zijn ook steeds meer energiebedrijven die hun klanten een leuk en waardevol cadeau aanbieden bij een overstap. Denk bijvoorbeeld aan dure elektronica, huishoudapparatuur, luxeartikelen of kortingsbonnen voor populaire webwinkels.

Card image

Uw blog hier?

Heeft u interesse om uw blog hier te vermelden?

Neem dan contact op met het email adres dat vermeld staat op onze contact pagina.

Lees verder
Card image

Uw blog hier?

Heeft u interesse om uw blog hier te vermelden?

Neem dan contact op met het email adres dat vermeld staat op onze contact pagina.

Lees verder